Houthulst vervangt sloten van jeugdlokalen door een badgesysteem

Ook in het oud gemeentehuis in Merkem komt er een nieuw badgesysteem. © TOGH
Redactie KW

Op de gemeenteraad van dinsdagavond in Houthulst werd het nieuwe reglement op het gebruik van de jeugdinfrastructuur goedgekeurd, omdat alle sloten van de jeugdlokalen vervangen worden door een badgesysteem.

Het gemeentelijk huishoudelijk reglement op het gebruik van jeugdinfrastructuur in Houthulst kwam tot stand in 2003 en werd in 2009 al eens aangepast. “Maar nu is het reglement redelijk fundamenteel gewijzigd”, legt schepen van Jeugd Jeroen Vandromme (CD&V) uit. “We doen deze wijziging op dit moment omdat we overgegaan zijn op de aankoop van sloten met badge. Het voordeel van het nieuwe systeem is dat we niet meer zo veel sleutels moet aankopen en dat je weet wie er binnen is geweest op een bepaald moment. Van de lokalen van de KSA en Chiro kunnen we momenteel niet op tien sleutels zeggen hoeveel ze er hebben, want de jeugdbewegingen maken zelf sleutels aan. Voorlopig gaat het om een proefproject met de lokalen van de Chiro in Houthulst en het oud-gemeentehuis in Merkem (waar KSA Merkem een onderkomen heeft, red.).”

Lijst met gebruikers

“Iedereen die een badge wil, moet het reglement ondertekenen”, zegt Jeroen Vandromme. “Nu wordt het reglement enkel meegegeven in een map, maar in de praktijk kijken ze er niet naar, wat soms een excuus was om aan bepaalde regels niet te voldoen. De leiding zal ieder jaar een lijst moeten overhandigen aan onze dienst vrije tijd met de namen van de mensen die een badge gekregen hebben. Op geregelde tijdstippen zal die dienst ook controles uitvoeren in de jeugdlokalen om te kijken of alles er proper bij ligt. Als het niet in orde is, dan geven we hen twee weken de tijd om op te ruimen. Als dat niet gebeurt, dan brengt de gemeente het in orde en moeten zij de rekening betalen.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier