Hotelschool Kortrijk verhuist voor drie jaar naar Rollegem

© PVH
Redactie KW

Hotelschool Campus Sint-Niklaas Kortrijk krijgt een tijdelijke locatie.

De Hotelschool Kortrijk, die sinds jaar en dag huist in de Burgemeester Nolfstraat in centrum Kortrijk, verhuist voor drie jaar naar een pop-up hotelschool op domein Ostiahoeve in Rollegem. Intussen bouwen de Leielandscholen een compleet nieuwe Hotelschool in de Senator Coolestraat en worden de gebouwen in de Burgemeester Nolfstraat gerenoveerd. “Domein Ostiahove is de perfecte locatie voor onze pop-uphotelschool”, vertelt Bert Verdru, directeur van de Hotelschool. “Er zijn al veel klaslokalen beschikbaar, nu zorgen we nog voor keukens en de inrichting van twee restaurants op het domein. Vanaf 1 september zetten al onze leerlingen van de tweede en derde graad hun opleiding hier verder.”

Vervoer

Ook Nancy Dedeurwaerder, algemeen directeur van de Leielandscholen, is erg positief over de pop-up Hotelschool. “Op 29 april hebben we de ouders van al onze leerlingen ingelicht op een infoavond. De grote opkomst toont hoe betrokken iedereen is. We zijn blij dat zowel ouders als leerlingen enthousiast zijn over deze tijdelijke locatie”, zegt ze. “Wij zorgen ervoor dat het vervoer van en naar domein Ostiahove zo vlot mogelijk verloopt. Dat doen we via samenwerking met De Lijn en met eigen intern busvervoer van en naar centrum Kortrijk.”

Ook de leerlingen zien de pop-up Hotelschool zitten. “Ik ben aangenaam verrast met de voorgestelde oplossing. De pop-up hotelschool is kleinschalig en we zitten er in een groene omgeving. Bovendien vreesde ik dat ik de trein een uur vroeger zou moeten nemen maar dit hoeft niet want ik kan een bus aan het station nemen die halte heeft vlak bij de campus,” vertelt leerling Willem Ballyn uit het vijfde jaar grootkeuken.

“Met de nieuwe Hotelschool zetten we verder in op kwaliteitsvol hotelonderwijs in Zuid-West-Vlaanderen,” besluit Bert Verdru.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier