Hotel- en Toerismeschool Spermalie behaalt voor tweede keer 'Smiley' van FAVV

09/06/17 om 11:31 - Bijgewerkt om 11:31

De Smiley is een kwaliteitslabel dat kan vergeleken worden met een ISO-norm. Het label bevestigt het feit dat de school een ver doorgedreven systeem van controle op voedselveiligheid en hygiëne doorvoert.

Hotel- en Toerismeschool Spermalie behaalt voor tweede keer 'Smiley' van FAVV

Het is als school niet evident om dit label te behalen. Net zoals een bedrijf moest Spermalie een zware audit ondergaan, waaruit de correcte manier van handelen i.v.m. voedselveiligheid en hygiëne moest blijken. Deze audit gaat heel ver en brengt alle stappen van o.a. het in ontvangst nemen van grondstoffen, temperatuurcontroles, stockeren van goederen, het correct labelen van producten in koel- en diepvriescellen, het grondig reinigen van keukens en werkruimtes, het herstellen van barsten in vloer- of muurtegels, het dragen van nette, aangepaste beroepskledij en aandacht voor persoonlijke hygiëne, in kaart.

Het idee om te gaan voor de Smiley is ongeveer vijf jaar geleden gegroeid en in 2014 behaalde Spermalie het als eerste school in Vlaanderen. In 2015 werd het label officieel aan de school uitgereikt in het bijzijn van de Minister van Onderwijs Hilde Crevits.

"Aangezien wij aan de regelgeving van het FAVV onderworpen zijn, kregen wij regelmatig aangekondigde maar ook onverwachte controles", klinkt het. "Deze controles, die we goed doorstonden, scherpten de ambitie van onze technisch adviseur Walter Lanckmans en hij was ervan overtuigd dat we meer aankonden. Hij begon zich te verdiepen in het traject dat we moesten afleggen om de Smiley te behalen. Hij schoolde zich bij en ging in gesprek met de verantwoordelijken van ons economaat en met leraren. En het resultaat is er, de Smiley werd behaald in 2014 en na de zware audit van de voorbije maanden, is de verlenging nu behaald tot in 2020."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!