Horecaopleiding in Kortrijk viert verjaardag met kookboek

Redactie KW

Donderdag 26 november vierde Mentor vzw met een feestelijk jubileum haar vijftiende verjaardag in Het Notenhof in Kortrijk.

Vorming Opleiding Restauratie Kortrijk, de horecaopleiding van Mentor, bestaat tien jaar.

Dat werd gevierd met de voorstelling van een kookboek. Piet Lareu, coördinator Mentor vzw : “Dit bevat tien recepten samengesteld met en door de deelnemers van de horecaopleiding VORK. Naast foto’s van de recepten bevat het kookboek ook foto’s van alle dertig medewerkers van Mentor vzw.” Mieke Roquet, verantwoordelijke voor de opleiding VORK : “Het kookboek is een primeur die speciaal voor deze jubileumeditie werd samengesteld.” Mentor vzw stelde ook haar nieuwe website voor.

Mentor vzw geeft opleiding en begeleiding aan mensen die moeilijker een job vinden of behouden. VORK biedt een praktische, intensieve opleiding voor wie werk zoekt in de horecasector. Werkzoekenden krijgen de kans om een VDAB-erkende opleiding keukenhulp van vier maanden te volgen. Drie keer per jaar wordt de opleiding georganiseerd. Jaarlijks vormt VORK 36 personen. Reeds tien jaar is deze cursus een vaste waarde in het aanbod van Mentor. Vanaf 2018 zal VORK zich in het volksrestaurant, in het voormalige Pand Gheysens in de Doorniksestraat vestigen.

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier