Hoogleeds speelplein Zoeber stelt zomeraanbod voor

25/06/16 om 09:57 - Bijgewerkt om 09:57

Met de zomervakantie in aantocht stelt speelplein Zoeber haar zomerprogramma voor. Elke week staat in het teken van een speciaal thema met elke vrijdag een topperdag. Het speelplein is tijdens de zomervakantie elke weekdag open voor alle 3- tot 15-jarigen.

Hoogleeds speelplein Zoeber stelt zomeraanbod voor

Annelies Catteeuw en Mieke Muylle (bovenaan) en Arnold Vandenbussche en Arne De Brabandere (onderaan) zorgen voor een hele lijst activiteiten tijdens de zomervakantie op speelplein Zoeber. © (Foto JT)

Op vrijdag 1 juli start de zomervakantie voor de schoolgaande jeugd. Zoals elk jaar is er weer heel wat animatie voorzien op speelplein Zoeber om de verveling tegen te gaan. Vrijdag 1 juli werd omgedoopt tot 'Zotte vrijdag'. De toegang is die dag volledig gratis en er zijn knotsgekke fietsen voorzien op het plein.

Arne De Brabandere geeft wat uitleg bij het programma: "Week 1 staat in het teken van kleur. Elke dag zorgt Zoeber voor kleur- en speelplezier. Op vrijdag gaan de kleuters naar Plopsaland en de ouderen kunnen mee naar Bobbejaanland. Week 2 is getiteld: Potverdorie waar is Dory? Dit wordt een supergekke week met als thema de zee. Vrijdag gaan we op zoek naar een schatkist in een wrak van een oud piratenschip. Catastrofaal is de rode draad doorheen week 3. Orkanen, meteorieten en grote hitte komen naar Zoeber. Op vrijdag komt de brandweer op bezoek."

Hongerige spelen

Annelies Catteeuw vult aan: "Oenga Boenga in week 4. We keren heel ver terug in de tijd. Op vrijdag vinden we een groot dinosaurusei. Misschien zit hier wel een baby-dino in. Naar aanleiding van de Olympische Spelen heet week 5 de Hongerige Spelen, een week vol eten, koken en survival met op vrijdag de kindvriendelijke Hongerspelen. Week 6 toont hoe trots we zijn op onze West-Vlaamse roots: 't Zwin deur de bjètn joagn. Het speelplein wordt een dorp en op vrijdag organiseren we onze eigen zeuge-zoeber-feesten met een kermis en volksspelen."

Mieke Muylle verklaart de resterende weken: "Week 7 heet Didgeri doe het. Een week lang leven in Australië met op vrijdag een groot inleefspel in het kangoeroeland Down Under. Komkommeraan is de titel van week 8. Een week dolle pret met Fred, Charlotte de sjalot en Renaat de tomaat met op vrijdag 'Living on the (h)edge'. In de laatste week gaan we eruit met een Knal! In enkele dagen tijd worden de kinderen omgetoverd in echte supersterren met op woensdag een festivalweide voor alle jonge artiesten."

Ook voor tieners

"We voorzien ook elke week een leuke activiteit voor de tieners", geeft Arnold Vandenbussche nog mee. "We starten met een graffitiworkshop. Verder is er ook een Prison Break, we gaan met de fiets gaan zwemmen, er wordt een wiglo gebouwd en we trekken op tweedaagse. Verder kunnen de tieners zelf moni worden voor een dag en tenslotte houden we een zeepkistenrace. We zijn trouwens nog steeds op zoek naar enthousiaste monitoren."

Speelplein Zoeber is elke weekdag open van 7 uur tot 18 uur. Een voor- of namiddag kost 2,5 euro. Een warme maaltijd bedraagt 3 euro. Een speelpas (10 beurten en een 11de gratis) kost 25 euro. Meer info op www.zoeber.be (John Taillieu)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!