Hoog bezoek van Cercle-speler als beloning omdat leerlingen niet meer pesten of ruziën

Redactie KW

Om hen te belonen voor hun voorbeeldig gedrag, kregen de leerlingen van het vierde leerjaar van basisschool De Klimtoren in Jabbeke donderdagnamiddag profvoetballer Tim Smolders van Cercle Brugge op bezoek.

In het vierde leerjaar van basisschool De Klimtoren liep het dit schooljaar een beetje stroef : ruzie, pesten… Directrice Rebekka Buyse bedacht een oplossing. “Er waren wat problemen, dus ze stelde met ons een contract op”, leggen Luis en Matthis (allebei 9) uit. “Als wij flink waren en minder ruzie maakten, dan zou er een verrassing volgen.”

“En vandaag kwam dan plots Tim Smolders op bezoek. Keitof”, vindt Luis. “Voor mij kon de verrassing niet beter zijn, want ik speel zelf voetbal bij de jeugd van Cercle.”

Tim Smolders sprak in de klas over samenwerken als team. “Als je boos bent op iemand, tel dan gewoon tot tien voor je iets zegt. Dikwijls ben je het dan al vergeten”, gaf hij mee als tip.

Peter-Jan Matthijs, CEO van Cercle was ook aanwezig. “Mijn kinderen gaan hier naar school”, zegt hij. “Toen de directrice met het voorstel kwam, heb ik niet getwijfeld. De aanpak om goed gedrag te belonen, vind ik geweldig. Ik hoop dat de leerlingen de goede raad van Tim meenemen.”

Hoog bezoek van Cercle-speler als beloning omdat leerlingen niet meer pesten of ruziën


Tijdens de speeltijd konden ook de andere leerlingen van De Klimtoren kennismaken met de speler en hulptrainer van de Vereniging. Hij deelde nog een heleboel handtekeningen uit. Misschien kon hij zo nog enkel fans bijwinnen… want Cercle kan alle steun gebruiken in de strijd om het behoud.

(IN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier