Honderd zesjarigen zetten stap in de grote wereld tijdens 41ste Krokusfeest in Oostende

Redactie KW

Het Humanistisch Verbond en de Oudervereniging voor Moraal organiseerden in het VLC-centrum de Geuzetorre, het 41ste Krokusfeest voor kinderen van het eerste leerjaar.

Honderd kinderen beleefden een gezellige namiddag, met optreden van Theatergezelschap ‘Jeugd’. Na afloop van het feest volgde een grote receptie met ouders, grootouders en familieleden.

Met het Krokusfeest zetten zesjarigen op een feestelijke manier de eerste symbolische stappen in de wereld van de volwassenen. De kleutertijd is voorbij, de overstap naar de grote school is gezet. De zesjarigen leren niet alleen lezen, schrijven en rekenen. De eerste levensvragen worden gesteld. Waarom moet je respect hebben voor alles en iedereen? Waarom moet je ook eens iets voor iemand anders doen? Waarom moet je niet alles geloven wat anderen zeggen? Op 25 maart, om 12 uur wordt in VLC De Geuzetorre een worst- en ribbetjesfestijn,met groenten en frietjes, georganiseerd ten voordele van het Feest van de Vrijzinnige Jeugd Oostende. Deelnameprijs is 15 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar in het VLC en bij de bestuursleden van het Comité Feest Vrijzinnige Jeugd. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier