Hogeschool Vives brengt Oostendse opleidingen onder in Brugge

20/06/17 om 17:21 - Bijgewerkt om 17:21

Vanaf september verhuizen de opleidingen elektromechanica en elektronica-ICT van de hogeschool Vives in Oostende naar de nieuwe campus Brugge van de KU Leuven. Er wordt ook een zorglab ontwikkeld. Vives maakte de plannen dinsdag bekend.

Hogeschool Vives brengt Oostendse opleidingen onder in Brugge

Het nieuwe Vives gebouw © vives

Vorige vrijdag werd de nieuwe Brugse campus van de KULeuven, de Kulab, nog feestelijk geopend. Ook Vives krijgt een plaatsje in de nieuwe gebouwen in de Xaverianenstraat. De nieuwe onderwijs- en onderzoekscampus beschikt onder meer over 16 grote labo's, 26 leslokalen, een auditorium, een studentenrestaurant en een open leerruimte. In een eerste fase starten een 800-tal studenten.

Elektromechanica en elektronica-ICT verhuizen niet toevallig naar Brugge want de opleidingen sluiten nauw aan bij de opleidingen van de KULeuven. Bovendien moet de samenwerking zorgen dat een stevige cluster rond mechatronica wordt uitgebouwd in de Brugse regio.

Vives kan ook voor de opleidingen voedings- en dieetkunde een beroep doen op Kulab. Studenten kunnen er terecht voor hun projectwerk in een van de labo's. Daar wil Vives ook een zorglab gaan ontwikkelen, dat moet inspelen op de noden van de zorgtechnologie in de woon-en leefomgeving. Bovenstaande visie resulteerde intussen in het project "We-lab for Health, Technology & Movement" waarin het zorglab van Vives en het bewegingslab van KU Leuven de krachten zullen bundelen.

(belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!