Hilde Crevits lanceert ‘STEM’-aanpak in Het Spoor in Tielt

Redactie KW

Schepen Bart Biebuyck maakte van de gelegenheid gebruik om 422 handtekeningen tegen de sluiting van Vives Tielt te overhandigen.

Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits was dinsdagochtend aanwezig in basisschool Het Spoor in Tielt. Op het programma stond de officiële lancering van de STEM-didactiek voor het basisonderwijs, onder andere door middel van een website. Schepen Bart Biebuyck maakte van de gelegenheid gebruik om 422 handtekeningen tegen de sluiting van Vives Tielt te overhandigen.

STEM staat voor Science – Technology – Engineering – Mathematics en bundelt een waaier aan technologische en exacte wetenschappen. Om loopbanen in wiskunde, exacte wetenschappen en techniek te stimuleren, stippelde de Vlaamse Regering een actieplan uit tot 2020.

Via de STEM-didactiek krijgen 75.000 leraren in het basisonderwijs praktische tips aangereikt om STEM op een aantrekkelijke manier aan leerlingen aan te bieden en om met STEM aan de slag te gaan in de klas. Daar hoort een website bij, die in het bijzijn van Hilde Crevits werd getest.

Minister Crevits lanceerde tegelijk het lerende netwerk STEM+ waarin leraren, lerarenopleiders, scholen, onderzoekers en relevante partners elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. STEM+ richt zich specifiek op groepen die minder deelnemen aan STEM onderwijs. Hiervoor werken de lerarenopleidingen van VIVES Tielt, Howest en Hogent en de Arteveldehogeschool samen.

(RDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier