Het Reuzenhuis mag zich opmaken voor bezoek Rode Duivels

En of de leerlingen blij waren met de aankondiging van hun helden Rode Duivels. © Facebook Ketnet
Redactie KW

Het Reuzenhuis in Tielt mag zich op 3 juni aan een bezoek van enkele Rode Duivels verwachten. De school won met de organisatie van een eigen EK de Duivelse +schoolactie, samen met vier andere Vlaamse scholen. Samen met de bewoners van Mivalti keek de Freinetschool zondagochtend naar de uitzending van Kingsize Live op Ketnet.

Samen met Ketnet lanceerden de Rode Duivels hun Duivelse +schoolactie waarmee ze vool mogelijk lagere scholen wilden stimuleren om tijd vrij te maken voor een lokaal sociaal project. Scholen die zich op die manier engageren voor hun buurt, gemeente of stad, worden echte Duivelse +scholen.

De vijf meest creatieve en sociaal betrokken scholen krijgen op vrijdag 3 juni bezoek van enkele heren voetballers, net voor hun vertrek naar het EK in Frankrijk. Het Reuzenhuis in Tielt is één van de gelukkige scholen. Toby Alderweireld, Dries Mertens, Moussa Dembélé en Radja Nainggolan brachten het zondagochtend het goede nieuws in een videoboodschap.

G-voetbalploeg Mivalti

Begeleider Ilse D’Halluin van het Reuzenhuis legt het project uit: “Op 13 mei organiseerden we ons eigen Europees kampioenschap. De kinderen van klas 3, 4 en 5 werden verdeeld over 6 ‘landen’. In elke ploeg deed er iemand mee van de G-voetbalploeg van Mivalti. De dansgroep van Mivalti en heel wat kinderen hadden op een woensdagnamiddag dansjes in elkaar gebokst. Zij zorgden voor, tijdens en na de wedstrijden voor extra sfeer. Klas 2 had tijdens de weken voordien knutselwerkjes ( vlaggen, slingers,…) gemaakt met de mensen van WZC Deken Darras. Zij kwamen net als alle klassen op 13 mei supporteren.”

Wolf en Rune, twee leerlingen van het Reuzenhuis die alvast uitkijken naar de komst van de Rode Duivels.
Wolf en Rune, twee leerlingen van het Reuzenhuis die alvast uitkijken naar de komst van de Rode Duivels.© RDV

Tijdens een ontbijt op zondagochtend keken leerlingen en bewoners van Mivalti samen naar Kingsize Live, waarin ze officieel tot winnaar werden uitgeroepen. “Het ontbijt kwam er vooral omdat slechts een aantal leerlingen naar Ketnet konden om live de uitzending mee te maken”, zegt Ilse. “Op deze manier delen de leerlingen die er niet bij zijn in Brussel en de bewoners van Mivalti toch ook de beleving.”

Welke Rode Duivels vrijdag op bezoek komen, wordt in de loop van de week pas duidelijk.

Ook in Gent, Deurne, Hechtelt en Haren mogen de leerlingen zich voorbereiden op een bezoek van een aantal Rode Duivels.

(OV/RDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier