Heropstart van speelpleinwerking voor kinderen met een beperking in Poperinge

Carmen Boeraeve en schepen Ben Desmyter
Redactie KW

Spelewijs Poperinge, een speelpleinwerking voor kinderen met een beperking, verdwijnt. Maar de stad Poperinge neemt het initiatief om een gelijkaardige speelpleinwerking op te starten.

“De Poperingse speelpleinen worden niet georganiseerd door de stad, maar worden gedragen door een groep vrijwilligers”, zegt schepen van Jeugd Ben Desmyter. “Deze vrijwilligers staan in voor het dagelijkse reilen en zeilen en de goede werking van het speelplein. Uiteraard ondersteunt de stad de speelpleinwerking waar mogelijk. Wij zorgen voor de aanleg en onderhoud van de speeltoestellen, er is een financiële toelage voor het speelplein, we zorgen voor inhoudelijke ondersteuning en een aantal speelpleinen kunnen tijdens de zomervakantie een beroep doen op een meerderjarige jobstudent. Poperinge telt tot op heden zeven speelpleinwerkingen: Reningelst, Proven, Roesbrugge, Watou en Krombeke en twee in het centrum van Poperinge.”

In het centrum van Poperinge is de Piepauw actief en tot en met vorige zomer ook Spelewijs, een speelpleinwerking voor kinderen met een beperking. Spelewijs is actief op twee locaties: Ieper en Poperinge. In onderling overleg met de stad, besliste de Werkgroep Vorming en Actie (WVA) om de Spelewijswerking in Poperinge stop te zetten. Schepen Desmyter vindt het jammer dat dit aanbod hierdoor zou wegvallen. “Daarom neemt de stad het initiatief om een gelijkaardige werking op te starten. Kinderen met een beperking moeten ook de kans krijgen om zich te kunnen uitleven op een speelplein en ook voor de ouders moet een vakantiespeelplein een van de opvangmogelijkheden zijn voor de kinderen. Het is voor kinderen met een beperking immers niet evident om op een gewoon speelplein mee te draaien en zich goed te voelen.”

(CB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier