Habbekrats opent Huis aan Zee in Oostende

De opening van het Huis aan Zee van Habbekrats kon op heel wat belangstelling rekenen. © JR
Redactie KW

Op zaterdag 1 april is onder massale belangstelling en in het bijzijn van burgemeester van Oostende Johan Vande Lanotte het Huis aan zee van Habbekrats geopend. Habbekrats is een jeugdorganisatie die overal in Vlaanderen bijzondere projecten ontwikkelt voor bijzondere kinderen en jongeren.

“Habbekrats vindt het een onrecht dat de Kinderen van de Zee, zoals we hen zijn gaan noemen, weinig affectie hebben met het strand en de zee”, zegt Roy Soenen. “Ze voelen zich aan de kant gezet door toeristen en bewoners van tweede verblijven die nauwelijks aandacht hebben voor de kinderen van de zee. Om die reden wil Habbekrats de kinderen van Oostende een prominente plaats geven op de Zeedijk, zodat iedereen kan zien dat de jeugd goed bezig is en dat kinderen kunnen genieten van de vrijheid, gezondheid en geluk die zo bijzonder is voor de kust.”

Dankzij de inspanningen van de Stad Oostende, de Vlaamse Gemeenschap, het Rode Neuzen project en private sponsors wordt voor deze kinderen Huis aan Zee geopend op de Zeedijk in Oostende. In het huis kunnen kinderen vanaf acht jaar terecht voor informatie en om elkaar te ontmoeten.

Info: www.habbekrats.be

(JR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier