Grote Markt in Izegem krijgt pop-upspeelplein

Schepen van Jeugd Lothar Feys aan de 'Ramblas', waar het pop-upspeelplein komt. © (Foto Frank)
Redactie KW

De hele zomer lang wordt de laad- en loszone van de Grote Markt omgetoverd in een pop-upspeelplein. “We mikken op alle kinderen en jongeren tussen 2 en 14 jaar oud”, aldus jeugdschepen Lothar Feys (N-VA).

Van vrijdag 24 juni tot net voor de Izegemse kermisweek jong en minder jong kunnen genieten van een heus pop-upspeelplein op de laad- en loszone van de Grote Markt.

“Bedoeling is dat we de zogenaamde Ramblas voor de horecazaken omtoveren in een speelwalhalla voor onze jeugd.”

Speeltoestellen

Ter hoogte van Brasserie Vintage, café Mozart en Playa worden enkele zelfgemaakte en aangekochte speeltoestellen geplaatst. “Het gaat onder andere om een autootje met vier sturen, een zandbak en zelfs een leuk keukentje”, zegt Lothar Feys. “Het speelgoed van de zandbak zal elke avond verzameld worden door de uitbater van Vintage en ‘s ochtends opnieuw buite ngeplaatst worden.”

Voor Plectrum, Vlaams Huis en Oud Iseghem worden geen speeltoestellen geplaatst. “Daar gaan we met latexverf aan de slag. We schilderen er spelletjes als hinkelen en verspringen. Er komt ook een geschilderd doolhof, waarbij de kinderen hun weg moeten zoeken van de ene kant van de Grote Markt naar de andere.”

De betonnen zitblokken worden dan weer ingekapseld met houten bakken en beschilderd met krijtbordverf. “Daarop kunnen de kinderen de creatieve toer op gaan.”

Pleisterplaats

De bomen op de Grote Markt worden opgefleurd met kleurrijke linten. “We willen het zomergevoel aanwakkeren”, zegt Lothar. “Er komen ook gekleurde autobanden en speelse zitjes. Het is de bedoeling om deze zomer van de Grote Markt dé pleisterplaats te maken voor jonge gezinnen. Ook voor onze horecazaken en winkeliers is het pop-upspeelplein mooi meegenomen. En ook belangrijk: we nemen met dit initiatief geen enkele parkeerplaats in beslag.

De totale kostprijs van het pop-upspeelplein bedraagt 1.225 euro.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier