Groene speelplaats en Smartflower ingehuldigd in Kouter Kortrijk

De supertrotse school Kouter uit Kortrijk © ED
Redactie KW

Door deelname aan een wedstrijd van Luminus won Kouter Kortrijk een Smartflower, een uniek systeem om zonne-energie binnen te halen. Deze Smartflower én de groene speelplaats werden vrijdag ingehuldigd in het bijzijn van leerlingen, personeel, mensen van Luminus en Schepen van Klimaat, jeugd en leefmilieu Bert Herrewyn.

Voor de wedstrijd die Luminus uitschreef naar scholen om iets te doen tegen de opwarming van het klimaat en de scholen groener te maken, toonden enkele leerlingen van Kouter Kortrijk vorig schooljaar via een collage hoe ze sorteerden, composteerden en batterijen verzamelden. Bij Luminus viel vooral op dat er heel wat enthousiasme dat leefde in de school om bezig te zijn met het klimaat. Uit de 101 inzendingen won een school uit Wallonië en Kouter Kortrijk uit Vlaanderen. Ze kregen een Smart-flower met een waarde van 22.000 euro, een ‘slim’ systeem om zonne-energie op te wekken. “Doordat de ‘bloem’ zich draait naar de zon, is er een optimaal rendement”, stelt directeur Patrick Verfaillie.

Nieuw leven

Ook de groene speelplaats op Kouter Kortrijk werd vrijdag geopend. Hiervoor mocht Kouter Kortrijk 4.000 euro besteden aan inheemse bloemen en planten en aan duurzaam gekapt hout met een FSC-label. Leerlingen van de afdeling ‘tuin’ van de Hoge Kouter zorgden voor de aanleg van de tuin. Ook de ‘stille speelplaats’ voor jongeren met autisme werd vergroend.

De groene speelplaats en de Smartflower passen perfect in het jaarthema van de school, nl. ‘Nieuw Leven’. Alle leerlingen planten binnenkort bloembollen rond de Smartflower zodat er in het voorjaar vijfduizend krokussen in bloei zullen staan. “Dat is dus echt ‘nieuw leven’.

https://www.youtube.com/watch?v=ssxv6DC9bWU

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier