Groene school KA Pegasus in Oostende voortaan nog groener

De winterlinde bij de ingang van de school werd geplant in aanwezigheid van burgemeester Johan Vande Lanotte, schepen Jean Vandecasteele, directeur Jean Surmont, de mensen van de dienst Openbaar Domein en de leerlingen van het MOS-team. © FRO
Redactie KW

In het kader van het ‘Brede School’-principe werd de groene buitenruimte van het Koninklijk Atheneum Pegasus extra groen gemaakt met drie verschillende bomen tussen het oude en het nieuwe gebouw.

De keuze, in samenspraak met de leerlingenraad en het MOS-team van de school, viel op een winterlinde, een zoete kers en een zomereik.

De winterlinde, vroeger vaak te vinden als ‘Welkomstlinde’ bij de ingang van grote erven, kan dertig meter hoog worden en breed uitgroeien. De linde staat aan de ingang van de campus en staat symbool voor de open school die de externe ruimte buiten de schooluren, tijdens de weekends en in de vakanties openstelt voor het publiek.

De zoete kers staat in het midden en vormt een rode draad langs het Groen Lint. De boom bloeit uitbundig wit in het voorjaar en geeft kleine kersen, waarop vogels dol zijn. De zomereik, de koning onder de bomen, staat het dichtst bij het kunstgrasveld en vlakbij de schaaktafels.

De aanleg van de groene infrastructuur op de grond van KA Pegasus kostte 144.000 euro.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier