Groen licht voor schoolbouwproject in Ledegem

Redactie KW

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft in de commissie onderwijs in het Vlaams Parlement bevestigd dat vier schoolbouwprojecten in het private-publieke programma ‘Scholen van Morgen’ zullen worden gerealiseerd.

De projecten passen in het private-publieke programma ‘Scholen van Morgen’. De volgende jaren worden alles samen 165 scholenbouwprojecten gerealiseerd.

Minister Crevits is zich ten volle bewust van de grote noden inzake schoolinfrastructuur. Er is de voorbije maanden onderhandeld tussen de Vlaamse overheid en de DBFM-vennootschap ‘Scholen van Morgen’ met onder meer als doel om het initieel voorziene programma van alle 165 scholenbouwprojecten volledig te kunnen realiseren. En mét succes. De onderhandelingen leidden tot een principieel akkoord dat door de Vlaamse Regering werd goedgekeurd. Dit akkoord zorgt er onder meer voor dat de bouwlening van 2017 tot 2020 verlengd wordt. Dankzij deze verlenging zullen alle voorziene scholenbouwprojecten effectief gebouwd kunnen worden.

Vervangproject

Naast het CADIX-project in Antwerpen worden nog drie andere DBFM-projecten opgevist. Het gaat over scholenbouwprojecten waarvoor op dit ogenblik nog geen bouwvergunning werd bekomen. Een ervan is een project in Ledegem. Dit schoolbouwproject is nieuw en komt ter vervanging van een ander DBFM-schoolbouwproject dat al vroeger vrijwillig uit het DBFM-scholenbouwprogramma is gestapt.

“Dankzij het principieel akkoord tussen de Vlaamse overheid en de DBFM-vennootschap ‘Scholen van Morgen’ zal het volledige programma Scholen van Morgen voluit gerealiseerd worden, inclusief de ‘achterstallige’ DBFM-scholenbouwprojecten in Antwerpen, Beersel, Mechelen en Ledegem”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. “Het volledige private-publieke programma ‘Scholen van Morgen’ wordt nu uitgevoerd, goed voor 165 scholenbouwprojecten en 200 nieuwe schoolgebouwen in totaal. Dit is een belangrijke eerste inhaalbeweging om de achterstand in de modernisering van het schoolpatrimonium in Vlaanderen weg te werken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier