Griet Osten lanceert Kings of the Playground

Redactie KW

Laatstejaarsstudente Interieurarchitectuur Griet Osten opent als onderdeel van haar Masterproef een unieke locatie in de vestingen in Menen.

Van zondag 9 tot donderdag 13 maart mogen jongeren er hun ding doen. Zelf organiseert ze op zondag 9 maart een dj-sessie met Miami Mustang en op woensdag 12 maar is dj Snes te gast.

Blekerijvesting 1 in Menen staat voor een deel van de vestingen die door Vauban aangelegd werden. “Het is een vrij groot domein met een grasveld, een zaaltje dat tegen de vestingmuur ligt en kazematten waar ooit munitie in opgeslagen werd. Later is er een blekerij in ondergebracht, werden er varkens, kippen en champignons gekweekt. Tijdens de wereldoorlogen werden de kazematten als schuilruimtes gebruikt. De site is deels eigendom van mijn grootouders. Als kind kwamen we hier spelen, met de familie werden hier feestjes gegeven…”

Griet Osten dacht meteen aan dit domein toen ze in het LUKA Gent de opdracht meekreeg om een installatie te maken die op folklore in je eigen stad gebaseerd moest zijn. “Die installatie hebben we in een box van drie meter op drie meter op school moeten maken. Om die te realiseren heb ik gebruik gemaakt van de geschiedenis van de site en van de herinneringen van mijn familie.”

Publieke actie

Griet geeft mee dat ze in het tweede semester verder moesten bouwen op die installatie. “Vorige week hebben we dan de opdracht gekregen om een publieke actie te organiseren op die site. Dat mocht een bewuste of een onbewuste actie zijn. Ik heb dan pamfletten verspreid waarin ik de mensen vroeg wat in Menen beter kon, wat ze voor iets anders zouden gaan gebruiken en wat ze het meeste misten. Ik kreeg heel wat reacties van jongeren. De polyvalente zaal die er maar niet komt, de site Zuidstraat die verkaveld zal worden, het gebrek aan lokalen voor jeugdbewegingen… En zo ben ik op het idee gekomen om die site vijf dagen voor allerlei initiatieven open te stellen. Iedereen die een voorstel heeft, kan het mij via Facebook laten weten.” Griet die haar project Kings of the Playgrond noemt, laat via diezelfde Facebookpagina ook weten hoe het programma er van zondag tot donderdag zal uitzien.

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier