Graffitiwedstrijd in fietstunnel in Zulte

Redactie KW

Op vraag van gemeenteraadslid Tania Verpraet (Open Zulte) organiseert het gemeentebestuur een graffitiwedstrijd voor de Zultse jeugd. De plaats van afspraak is de fietstunnel tussen de Statiestraat en de Waregemstraat.

Tania Verpraet heeft dat voorstel aangekaart op de gemeenteraad. “Als fervent fietser vind ik het allesbehalve aangenaam om onder het spoor in de fietstunnel te rijden”, zegt Tania Verpraet. “De tunnel ligt er vuil bij. Als fietser krijg je een onveilig gevoel als je die tunnel gebruikt. Ik vraag het gemeentebestuur deze tunnel aan te pakken. Ergens lijkt het mij wel aangewezen een graffitiwedstrijd voor de jeugd te organiseren.”

Infrabel

“Wij legden het oor te luisteren bij Infrabel als beheerder van de spoorwegtunnel”, reageert eerste schepen Sophie Delaere (Open Zulte). “Het fiat werd gegeven om de tunnel in een ander kleedje te steken. De medewerkers van de gemeentelijke dienst zullen de tunnel eerst schoon maken. Daarna zal door de jeugddienst een activiteit ten behoeve van de Zultse jeugd uitgewerkt worden. De bedoeling is het nodige te doen opdat een mooie en aangename fietsdoorgang kan gerealiseerd worden”, aldus nog schepen Delaere.

(RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier