Graffitispuiters op heterdaad betrapt op 100 dagen in Tielt

© Deze jongeren beleefden een gezond gekke 100 dagen in Tielt, maar anderen hadden minder goeie bedoelingen. (Foto RN)
Redactie KW

In de nacht van donderdag op vrijdag werden een tientallen jongeren op heterdaad betrapt toen ze vandalisme pleegden.

Het was even na middernacht toen een ‘patrouille’ van De Bron bij een rondgang de belhamels in en rond de schoolmuren opmerkte. “Het ging om een tiental jongeren”, zegt directeur Wim Popelier. “Wellicht leerlingen uit de eigen school, want die kennen de schoolsite natuurlijk goed.” In vrijwel elke school is er in die nacht extra toezicht.

Vrijdagvoormiddag werd de graffiti al grotendeels verwijderd. “Ook ouders werden ingelicht. We willen eerst alle namen kennen. Uiteraard zullen de gemaakte kosten van de schoonmaak op hen worden verhaald. Of er ook op school sancties volgen, zal volgende week blijken”, zegt de directie. Ook de politie van Tielt werd ingelicht. “Toen de schade werd vastgesteld, kwam net een politiepatrouille voorbij.” Naast de graffiti werd nog ander vandalisme vastgesteld.

Vrijdagmiddag verzamelden de laatstejaars traditioneel op het Hulstplein. Daarna vertrok de vrolijke bende in stoet door de centrumstraten van de stad. ‘s Avonds had nog de traditionele 100 dagen-fuif in de Europahal plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier