Goudenregenschool Wevelgem speelt eigen WK

© SLW
Redactie KW

Het voetbal leeft ook bij kinderen, daarom dat de leerkrachten van GBS Wevelgem afdeling Goudenregenstraat het plan opvatten om hun eigen wereldkampioenschap te organiseren.

De leerlingen werden gevraagd om maandag op school te verschijnen als Rode Duivel of als supporter voor de Rode Duivels. Er zou die namiddag gestreden worden om de Goudenregenbeker. Per klas werden een even aantal leerlingen geselecteerd, de anderen mochten supporteren. Hoe ouder de leerlingen, hoe minder spelers er per klas op het veld stonden. De 20 peuters wonnen de eerste wedstrijd van de 18 eerstejaarskleuters. Die peuters verloren dan weer van de 16 man sterke tweede kleuterklas.

Uiteindelijk leken de 12 leerlingen uit het eerste leerjaar het te gaan halen, want ze wonnen de resterende wedstrijden tegen de andere klassen. Als laatsten werden de ‘groten’ uit het vijfde leerjaar geklopt, maar die stonden slechts met vier spelers op het veld.

Juffen zorgen voor versterking

Er moest nog een wedstrijd gespeeld worden tegen twee leerkrachten: juf Siska en juf Tine stond een zware opdracht te wachten. Scheidsrechter Wim Seynhaeve oordeelde echter dat de twee juffen versterking nodig hadden, zodat ook Juf Mieke, juf Jolien en juf Virginie het veld mochten opdraven. De leerkrachten haalden het uiteindelijk met strafschoppen.

Na het Goudenregenkampioenschap was iedereen opgewarmd om na school te supporteren voor de echte Rode Duivels. Hun rood-geel-zwarte uitrusting hoefden ze niet eens uit te trekken.

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier