GO! neemt West-Vlaams Provinciaal Centrum voor Volwassenonderwijs over

Redactie KW

Vanaf 1 september neemt Scholengroep 26 Mandel en Leie van het Gemeenschapsonderwijs GO! het West-Vlaamse Provinciaal Centrum voor Volwassenonderwijs (PCVO) over.

Dat is vorige donderdag beslist in de provincieraad en maandag officieel bekrachtigd. De overname van het Provinciaal Centrum voor Volwassenonderwijs was nodig om te anticiperen op de aangekondigde schaalvergroting voor het volwassenenonderwijs met een nog breder, kwaliteitsvoller en interessanter aanbod voor volwassenen.

De PCVO-vestigingen maken volgend schooljaar deel uit van CVO 3 Hofsteden en zullen aansluiten bij de reeds bestaande CVO 3 Hofsteden-vestigingen van GO! in Kortrijk, Menen en Ieper. De PCVO-vestigingen in Kortrijk en Izegem tellen op dit moment 44 leerkrachten, 10 opleidingen en 1.400 cursisten. De nieuwe CVO 3 Hofsteden-groep zal na de fusie 150 leerkrachten, 20 lesplaatsen, 16 opleidingen en 12.000 cursisten tellen.

Complementair

Het cursusaanbod en de geografische spreiding van de voormalige PCVO- en CVO 3 Hofsteden-vestigingen is grotendeels complementair, waardoor GO! zich ertoe kon verbinden het huidige onderwijsaanbod in de vestigingsplaatsen van het huidige PCVO maximaal in stand te houden en de personeelsleden over te nemen.

Maandag werd de overeenkomst ondertekend in het Provinciehuis Boeverbos in Brugge.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier