GO! Atheneum Avelgem ‘vergeet’ vijfde werknemer bij hulde: “Ja, we zijn in de fout gegaan”

Regine Villyn, Martine Suys, Monique Van Cauwenberghe, Claudine Opsomer werden uitvoerig bedankt voor hun inzet. © GBA
Redactie KW

Tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie bracht het GO! Atheneum Avelgem hulde aan alle personeelsleden die het afgelopen jaar met pensioen gingen. Vier voormalige medewerksters werden uitvoerig in de spotlights en de bloemen gezet. Alleen vergaten ze een vijfde personeelslid en dat was een spijtige domper op de feestvreugde…

Een vast onderdeel van de nieuwjaarsreceptie van de school is de huldiging van alle personeelsleden die tijdens het afgelopen jaar met pensioen gingen. Dit keer werden volgende dames letterlijk en figuurlijk in de bloemen gezet: Monique Van Cauwenberghe, lerares dactylo en kantoortechnieken Middenschool en Atheneum en verantwoordelijke voor de stage van de leerlingen Secretariaat-Talen, Martine Suys, lerares opvoedkunde en gedrags- en cultuurwetenschappen Middenschool en Atheneum, Claudine Opsomer, opvangmama in basisschool De Toekomst, en Regine Villyn van het CVO richting Mode. Deze vier verdienstelijke personeelsleden werden uitvoerig bedankt voor hun jarenlange inzet.

Ontgoocheld

Maar een serieuze domper op het feest was het ‘vergeten’ van een vijfde personeelslid: poetsvrouw Betty Van Herpe (60) uit Heestert, die na 38 jaar dienst met pensioen ging. Vernederd én ontgoocheld verliet ze onmiddellijk de zaal. Dat de directie door de grond zakte van schaamte en oprechte excuses aanbood, daar had Betty zelfs geen boodschap meer aan. “Ik heb er al die jaren hard en vooral graag gewerkt”, reageerde ze in Het Laatste Nieuws. “Dit had ik echter nooit verwacht. Ik ben máár een poetsvrouw, zeker?

Excuses

“Ja, we zijn volledig in de fout gegaan en bieden oprecht onze excuses aan”, reageert directeur Steven Verplancke. “Dat haar ziekteverlof na een operatie afgelopen zomer overging in haar pensioen, is geen excuus. Als Betty akkoord gaat, zullen we haar zeker nog huldigen. Ze verdient dat bloemetje én een oprechte dankjewel! We begrijpen haar ontgoocheling en haar boosheid. Maar we willen benadrukken dat we hier op school geen enkel onderscheid maken, iedereen is voor ons gelijk, we zijn één groot team. Uiteraard zullen we intern onderzoeken wat er fout is gelopen, want zoiets willen we nooit meer meemaken. Opzettelijk was het zéker niet. Hier gaat het duidelijk om een vergetelheid, een menselijke fout.”

Betty Van Herpe was – ondanks herhaalde pogingen – niet bereikbaar voor commentaar.

(GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier