Gloednieuw Karel van Mander gebouw in Meulebeke

Redactie KW

Twee jaar lang werd er gewerkt aan een nieuw gebouw voor de muziekacademie: het Karel van Mander-gebouw. Deze werd zaterdag 13 september dan officieel geopend, klaar voor het nieuwe schooljaar.

De eerste steenlegging van het gloednieuwe gebouw voor de Stedelijke Academie voor Woord en Muziek, afdeling Meulebeke, dateert van 8 oktober 2012. Bijna twee jaar later werd het multifunctioneel gebouw onder de noemer Karel van Mander geopend; het zal eveneens dienst doen als onderdeel van kinderopvang ‘t Berenhuisje.

Leen Vanhee is en blijft de verantwoordelijke voor de Muziekacademie. De afdeling Meulebeke bestaat in 2015 precies vijftig jaar, en de nieuwe huisvesting kan alleen maar bijdragen tot het feest. Directeur Bart Snauwaert en burgemeester Dirk Verwilst knipten bij de officiële opening op zaterdag 13 september het lint door. Het Karel van Mander gebouw bevindt zich in de Karel van Manderstraat, ter hoogte van de bibliotheek OC Vondel. Inschrijven voor een opleiding in de muziekacademie kan nog tot eind september.(dede)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier