Gemeente Kortemark moet op zoek naar nieuwe jeugdconsulent

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Net nu hij enkele maanden geleden met de jeugddienst naar het jeugddorp verhuisde, en met de komst van het centrum Vrije Tijd op de brouwerijsite straks naar de Markt zou moeten verkassen, houdt Yves Vierstraete (44) ermee op als jeugdconsulent.

“Als ik terugblik op de voorbije jaren kan ik terugdenken aan heel wat zaken die ik samen met de Kortemarkse jeugd mocht realiseren: we behaalden drie keer het label jeugdwerksite van het jaar met de website van de Kortemarkse jeugdraad. Everybody is a moviestar, het verkleed bal van de Jeugdraad werd twee keer georganiseerd en ik bewaar goeie herinneringen aan de organisatie van de winterse schaatspiste op het wachtbekken in 2009, 2010, 2012 en 2013.”

Büren

“Ook de speelstraten mogen we niet vergeten, waarbij we vanaf 2007 jaarlijks een straat verkeersvrij maakten en waar de jeugd een hele dag kon ravotten. In 2011 ging ik van start met speeldorpen, waarbij we een dorp bouwden rondom een ontmoetingscentrum. Dit jaar organiseer ik mijn laatste speeldorp op zaterdag 30 mei aan het jeugddorp. En dan is er nog de verbroedering tussen Kortemark en Büren die, wat jeugd betreft, steeds is blijven bestaan. We proberen jaarlijks een uitstap te maken naar onze Duitse verbroederingsgemeente. Vorig jaar organiseerde ik voor de eerste keer een kamp met de jongerenwerking in een jeugdherberg in Büren. “

Yves Vierstraete gaat als ICT’er aan de slag bij de gemeente. De vacature voor een nieuwe jeugdconsulent staat open en die nieuwe zou er al moeten zijn in april.

Info: www.kortemark.be

(JD-foto Kurt)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout van vrijdag 30 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier