Gemeenschapsonderwijs in Kortrijk heet voortaan Athena

Redactie KW

De nieuwe school Athena telt vijf campussen in en rond Kortrijk.

Voor alle leerkrachten en medewerkers van het Gemeenschapsonderwijs in Kortrijk en omstreken komt een einde aan het vraagteken dat overal te zien was en dat verwees naar de nieuwe naam. In Budascoop werd maandagavond de nieuwe school ‘Athena’ gelanceerd in aanwezigheid van Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het gemeenschapsonderwijs.

De nieuwe school Athena telt vijf campussen in en rond Kortrijk. “Elke campus heeft een eigen sterk profiel, dat de leerlingen nog betere ontwikkelingskansen biedt om hun talenten te ontdekken”, aldus Frank Derycke, directeur van Athena campus Drie Hofsteden. “Zo is er de campus Pottelberg voor denkers, campus Drie Hofsteden voor doeners, campus Heule voor makers, campus Ter Bruyninge voor zorg en de campussen Centrum Leren en Werken voor werkers.”

Kei-goed en kei-koppig

“Het groter geheel is veel meer dan louter een nieuwe verpakking”, verduidelijkt Diter Den Baes van Athena campus Heule. “We worden samen één grote nieuwe school, waar er samengewerkt wordt in de breedste zin van het woord. Die campussen vormen al langer een hecht geheel. Elke leerling, elk personeelslid en ook onze schoolorganisatie halen daar voordeel uit. Een goed op elkaar afgestemd aanbod verhoogt onze mogelijkheden om de leerlingen het best mogelijke leertraject aan te bieden.”

De naam ‘Athena’ verwijst naar de Griekse godin Pallas Athena, vooral genoemd als godin van de wijsheid, maar ook godin van de reinheid, de helderheid van geest en het bedaard en kalm overleg. “Athena is ook de rechtstreekse link met onze historische achtergrond van athenea, een erfgoed dat we willen koesteren,” weet Diter Den Baes ook nog. “Het logo bestaat uit een kei-vorm. We zijn kei-goed en staan kei-koppig voor ons pedagogisch project.”

Het directieteam zal bestaan uit Silvie Cagnie, Francine Cool, Diter Den Baes, Frank Derycke, Stefaan Vanbiervliet, Wouter Vanhoorne en Franky Vinck.

(EDB – Foto BBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier