Gelukkige Haard gaat oude turnzaal en refter in Oostende omturnen tot sociale woningen

g
Redactie KW

In de Poststraat en Aartshertoginnestraat in Oostende komen 64 sociale woningen. De Gelukkige Haard bouwt er op de site van de school ook garages en een nieuwe speelplaats voor de school.

Het gebouw aan de Aartshertoginnestraat was jarenlang voor het lyceum en atheneum een refter en turnzaal, maar stond al enige tijd leeg. Ook de aanpalende site aan de Poststraat, waar tot voor kort containerklassen van de lagere school stonden, was niet meer in gebruik sinds De Groeiboom haar intrek nam in het voormalige lyceum aan de Serruyslaan. De site dreigde een stadskanker te worden.

“Aanvankelijk zou hier een PPS-project komen met een private bouwheer, maar wij konden de gronden kopen”, zegt Sara Casteur van sociale huisvestingsmaatschappij De Gelukkige Haard. “We kregen zopas van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) de goedkeuring voor de bouw van 64 appartementen en evenveel ondergrondse garages.”

In september starten de voorbereidende werken en tegen eind 2016 de effectieve afbraak en nieuwbouw. Die zal voor beide sites samen drie jaar duren en kost 9,5 miljoen euro. Er zijn vier bouwlagen en een dakverdieping, even hoog als de bestaande turnzaal en refter.

(Efoo – Foto Efoo)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht, van vrijdag 8 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier