Geen speelpleinwerking meer in Nieuwkerke

Redactie KW

Vanaf de zomer van dit jaar is er geen speelpleinwerking meer in Nieuwkerke. De gemeente Heuvelland kiest voor speelpleinwerking in Westouter en Wijtschate. De ontgoocheling bij de Nieuwkerkse monitoren is groot.

“We hebben het best uitgeruste speelplein van Heuvelland en werkten met hart en ziel om de kinderen een aangename tijd te laten doorbrengen,” weet Kasper Bodein, die ook spreekt over een zoveelste besparingsmaatregel van het huidig bestuur.

Wieland De Meyer, bevoegd schepen van jeugd, spreekt dat alvast tegen. “Dit is zeker geen besparing. Sinds 2010 blijft de kost voor de speelpleinwerking ongeveer gelijk, en schommelt die tussen 22.000 en 24.000 euro. De budgetten voor de speelpleinwerking blijven ook de komende jaren dezelfde.”

Ondertussen is op de sociale media een felle reactieronde gestart. “Ik begrijp dat mensen uit Nieuwkerke dit jammer vinden. Er werd wel een evaluatie van zo’n 50 bladzijden gemaakt, na heel grondig denkwerk van de jeugddienst en overleg met ouders, de Vlaamse dienst speelpleinwerking en bezoek van andere gemeenten. In bijna alle gemeenten is die centralisatie al lang aan de gang. Als je kwaliteit en veilige opvang wilt bieden, is dat onvermijdelijk. In Ieper is er één werking voor 35.000 inwoners, in Zonnebeke één werking voor 12.000 inwoners, in Langemark één vaste en één mobiele werking voor 8.000 inwoners. Dan denk ik dat we met Heuvelland nog altijd fors investeren in de speelpleinwerking. Dat is voor ons ook een duidelijke keuze.”

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier