“Geen signalen over pesterijen op school”

Redactie KW

In de school waar Ward zat, waren ze niet op de hoogte van eventuele pesterijen, maar de jongen zat er dan ook nog maar anderhalve week.


Door de plotse wending over het triestige lot van Ward Vermeulen heerst volgens directrice Veerle Vanoost een rouw op VISO, campus Polenplein in Roeselare. Ward Vermeulen zat er pas sinds dit schooljaar in het vijfde jaar sociale wetenschappen.

Alle leerlingen werden vrijdagochtend gedurende het eerste lesuur geïnformeerd over het drama. De klas waarin Ward Vermeulen zat, werd apart benaderd en opgevangen door directie, godsdienstleraar, leerlingenbegeleider en klastitularis.

Directrice Vanoost: “Zijn klasgenoten zijn serieus geschrokken. Ze proberen zo goed als mogelijk sereen te reageren en het gebeuren te plaatsen.” Nog volgens de directrice waren er voorheen geen signalen dat het met Ward Vermeulen verkeerd zou aflopen. “Eigenlijk kenden we die jongen nog niet zo goed. Hij was nieuw op school, zat hier pas anderhalve week. Vanaf de eerst dag van de vermissing stond de school in contact met zijn ouders. Ze zeiden dat hun zoon er goed leek opgevangen.”

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier