Geen eerste steenlegging, wel ‘laatste betonstorting’ voor nieuwbouw scholengroep Rhizo in Kortrijk

Redactie KW

Op vrijdag 2 december zetten Katholieke Scholengroep Rhizo haar nieuwbouwprojecten in de kijker. In plaats van een eerste steenlegging werd het eerder een laatste betonstorting.

“We vonden het begin van de werken niet het gepaste moment voor een feestelijke gebeurtenis door het tragische kraanongeval op onze werf n de Senator Coolestraat waarbij een kraanman om het leven kwam”, stelt Geert Dewitte, directeur infrastructuur van Rhizo. Omdat de bouwwerken concretere vormen aannemen en veel mensen vragende partij waren voor een extra woordje uitleg, werd op 2 december een eerste steenlegging georganiseerd, al geeft de directie toe dat dit meer een laatste betonstorting is.

Één van de beste leerlingen van de klas

Er werden in de twee campussen canvasdoeken onthuld die door de leerlingen gemaakt werden. Enkele leerlingen zorgden zowel solo als in een koortje voor koude rillingen met prachtige gezangen. Het officieel moment startte in de campus van de school voor mens en samenleving in de Burgemeester Nolfstraat.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne sprak er over het voorrecht dat hij heeft als burgemeester om in de zes jaar ruim 10 nieuwe of vernieuwde schoolgebouwen, goed voor 100 miljoen euro te mogen inhuldigen. “Er zijn verschillende projecten in de beide netten, van scholen voor de kleinsten tot CVO’s op Kortrijk Weide. Rhizo is één van de beste leerlingen in de klas met een investering van 25 miljoen euro in schoolgebouwen op twee campussen. Dit neemt 14.000 vierkante meter aan scholen in.” Ook Philippe Monserez, programmadirecteur van ‘Scholen van Morgen’ ziet Kortrijk als heel belangrijk voor het project. “Naast Antwerpen, Roeselare, Gent en Oudenaarde zijn hier meer dan vijf scholen met bouwprojecten bezig.” Vincent Van Quickenborne en Philippe Monserez kregen elk een ‘truweel’, om hen ook het doe-het-zelf-plezier niet te ontzeggen.

Op de werf van de hotelschool in de Senator Coolestraat waren er nog toespraken van Marc Vandecasteele, voorzitter van de raad van bestuur en Jo Neirynck, kabinetsmedewerker van Minister van Onderwijs Hilde Crevits. De burgemeester onthulde er nog een transparant blok met witte keien waarop de namen van de leerlingen geschreven werden. Dit blok zal ingemetseld worden in het gebouw.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier