Geen centrale speelpleinwerking meer op Duin en Zee in Oostende

Redactie KW

Vanaf de Paasvakantie zal Oostende geen centrale speelpleinwerking meer organiseren op Duin en Zee. In de plaats komt een breder aanbod voor kinderen op de wijken. Er komt ook een tienerwerking in het Bosjoenk.

De Speelcompagnie zal in de athenea van het centrum en Stene, de Conscienceschool en het VTI (Westerkwartier), de twee scholen op Zandvoorde en Duin en Zee voor de Vuurtorenwijk een aanbod doen voor alle kinderen tussen 2,5 en 12 jaar. Er zullen in de zomer 90 monitoren worden ingezet. Voor 4 euro per dag hebben de kinderen animatie en een maaltijd. Voor de jongeren tussen 12 en 15 jaar komt er een werking in het Bosjoenk en ook voor kinderen met een beperking blijft er de Zonnetjeswerking.

Het stedelijk openluchtcentrum Duin en Zee was jarenlang de centrale plaats waar kinderen tijdens de paas- en zomervakantie terecht konden voor een speelpleinwerking. Duin en Zee blijft bestaan blijft wel bestaan. Ook andere organisaties zoals Horizon Educatief hebben er bijvoorbeeld hun onderkomen.

(EFO – Foto EFOO)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier