Gameopleiding Howest nu ook winnaar van Britse onderwijsaward

© GF
Redactie KW

Een aantal weken geleden raakte bekend dat de opleiding Digital Arts and Entertainment van Howest als enige niet-Britse opleiding genomineerd was voor de zogenaamde ‘Grads in Games Educational Institution Award’. Die prijs bekroont onderwijsinstellingen die de brug slaan tussen onderwijs en de gamesector. De Kortrijkse hogeschool kreeg vandaag het heuglijke nieuws ook de effectieve winnaar te zijn in die categorie. Ook student Jimmy Ghysens en alumnus Nicolas Pirot vielen individueel in de prijzen.

Grads in Games is een gereputeerde Britse organisatie die de brug wil slaan tussen het onderwijs en de gamesector. Dat doen ze door trends in de gamesector te duiden, door een platform aan te bieden waar vacatures op verschijnen, door een forum te geven aan jonge beloftevolle gamedesigners, door zelf vormingsevents te organiseren en door het jaarlijksuitreiken van de zogenaamde Grads in Games Awards.

In 2018 was Howest op verschillende fronten genomineerd voor deze awards. Uiteindelijk werd de opleiding Digital Arts and Entertainment winnaar in de categorie ‘Grads in Games Educational Institution Award’. Howest wordt geroemd omwille van de volledigheid van haar opleidingsprogramma en de sterke praktijkgerichtheid wat zich uit in de hoge tewerkstellingsgraad van haar afgestudeerden. Digital Arts and Entertainment was de enige niet-Britse genomineerde. Dat Howest nu ook nog eindlaureaat wordt, is uitzonderlijk.

Naast de award voor Digital Arts and Entertainment viel ook student Jimmy Ghysens uit Gent in de prijzen als Sumo Digital Rising Star, een award die uitgereikt wordt aan studenten die nog niet afgestudeerd zijn. En alsof dat nog niet genoeg is, ontving ook Howest-alumnus Nicolas Pirot een prijs. Hij rijfde de titel “Graduate Impact Award” binnen die uitgereikt wordt aan werknemers die in korte tijd na hun afstuderen al het verschil maken.

Deze drie bekroningen wijzen op het feit dat Howest DAE internationale top is en blijft. Howest Digital Arts and Entertainment gaat dan ook verder op de ingeslagen weg: eigenzinnig, grensverleggend en wereldtop”, klinkt het terecht ambitieus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier