Freinetschool uit Waregem krijgt prijs voor waterzuinig toiletproject

In aanwezigheid van onderwijsschepen Jo Neirynck ontving directeur Mien Desmet van Vincent Nuytemans van Aquafin en Joke Oosterlynck van MOS West-Vlaanderen een cheque van 1.000 euro. Het ontwerp van het toilet is letterlijk en figuurlijk in handen van Tom De Prins. © DJW
Redactie KW

Freinetschool De Kleine Wereld uit Waregem heeft van de Vlaamse waterzuiveringsmaatschappij Aquafin en van Milieuzorg op School (MOS) West-Vlaanderen een cheque van 1.000 euro gekregen.

Het geld moet dienen voor de renovatie van een toilet in het sanitair blok dat waterzuinig moet werken. De school, die momenteel honderd leerlingen telt, diende een projectdossier in om deel te nemen aan de wedstrijd van Aquafin en MOS in het kader van de Wereldwaterdag. De leerlingen leverden suggesties voor het ontwerp dat door Tom De Prins, vader van een leerling, op papier werd uitgetekend.

Op basis daarvan steken de ouders tijdens een van de zaterdagse klusjesdagen in De Kleine Wereld de handen uit de mouwen om het toilet aan te passen en er onder andere een meter te installeren die de kinderen toont hoeveel water zij verbruiken wanneer ze doorspoelen. Tijdens de opendeurdag in april volgend jaar wil de school het resultaat van al dat werk tonen aan de ouders van de leerlingen en aan andere bezoekers.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier