Flinke belangstelling voor eerste stagemarkt van Howest in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Jos Remaut

Op deze stagemarkt werden zo’n 120 studenten van Howest in contact gebracht met 65 bedrijven die stageplaatsen aanbieden aan laatstejaars in de afdelingen Toegepaste Informatica (TI) en Nieuwe Media en Communicatietechnologie (NMCT).

“De keuze voor deze twee richtingen, die beide in de sfeer liggen van de IT, is eerder toevallig”, zegt projectmedewerker Dany Cottyn, “en wie weet kunnen we dit volgend jaar uitbreiden naar enkele andere richtingen. Maar we kozen ook voor deze disciplines omdat we op die manier zowel de campus Brugge als de campus Kortrijk in het verhaal kunnen betrekken.”

De stagemarkt van vandaag vond netjes halfweg tussen beide steden plaats, in de socioclub van KSV Roeselare. ‘s Voormiddags was er eerst een algemene uiteenzetting over de drie aspecten die in de ontmoeting tussen bedrijf en student van tel zijn.

“Die wederzijdse kennismaking gebeurt immers niet alleen in functie van een mogelijke stage”, zegt Dany Cottyn. “We willen ook de keuzes van de onderwerpen voor de bachelorproeven beter gaan afstemmen op het bedrijfsleven. Wie weet hebben sommige bedrijven wel onderzoeksvragen die in een bachelorproef kunnen worden uitgediept. En ten derde willen we de studenten ook aanmoedigen om los van elke schoolse opdracht al bedrijfservaring op te doen, via specifieke opdrachten of vrijwilligerswerk. Want onder de bedrijven die meewerken zijn er ook wel wat non-profitorgansaties.”

Speeddate

‘s Namiddags was het dan tijd voor de speeddate, in een doorschuifsysteem. “Elke student maakte er telkens in een kwartier tijd kennis met vier bedrijven naar keuze. Die keuze was heel ruim, want het zijn niet enkel IT-bedrijven die met IT-vraagstukken zitten. Er was zeker ook belangstelling voor de zachte sector, al blijft de Federal Computer Crime Unit de absolute topper in publieksbelangstelling.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier