Feestweekend KLJ Kanegem start een dag vroeger met hypnoseshow

Het bestuur van de Kanegemse KLJ met Flor Bovijn, voorzitter Mathijs Snauwaert, Febe Desmet, Jana Devaere, Sarah Van Vynckt en Jochen Vanslambrouck. Bestuurslid Ellen Nemegheer was afwezig. © Foto LDW
Redactie KW

Traditioneel is het pinksterweekend ook het feestweekend van de Kanegemse KLJ. Dit jaar start de pret al op vrijdag met een hypnoseshow. Op zaterdag is er een eetfestijn, op pinksterzondag 20 mei volgt dan het pinksterbal.

Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 mei staat Kanegem in het teken van het feestweekend van de KLJ. “Dit jaar starten we voor de eerste keer op vrijdag”, vertelt bestuurslid Jochen Vanslambrouck. “Er staat een hypnoseshow door Patrick Pickart op het programma. Hij trad al op in onder andere Tomtesterom, Het Lichaam van Coppens en Gert Late Night. Momenteel kan je hem ook aan het werk zien in Belgium’s Got Talent.”

Het was Jochen zelf die met het idee voor de hypnoseshow kwam. “Ik had hem bij onze buur, de KLJ Ruiselede, al jaren geleden eens zien optreden en dat had wel een indruk op mij nagelaten. Het is eens iets anders dan een zanger of band.” Voor, tijdens en na de liveshow zal je alvast geen honger en dorst moeten lijden. “We voorzien een foodtruck met onder meer pizzabaguettes, dessertjes en lekkere biertjes.”

Jong dj-talent

Op zaterdag gaat het feestweekend volgens de traditie voort met een eetfestijn met tombola. “Een traditie die we toch een beetje doorbreken dit jaar, want voor het eerst staat er geen beenham op het menu. We hebben gekozen voor een Vlaamse klassieker met stoofvlees en frietjes. Er zijn kaaskroketjes voor de vegetariërs.”

“Met de opbrengst hopen we een nieuwe geluidsinstallatie te kunnen kopen”

Op pinksterzondag staat het 28ste pinksterbal op de affiche. “De hoogdagen van 6.000 feestvierders liggen al een tijdje achter ons, maar elk jaar mogen we toch zeker 1.500 geïnteresseerden verwelkomen. We proberen elk jaar om jong talent een kans te geven bij de selectie van onze dj’s. Dit jaar staan Marckie, Kev’n Kartch en Onix op ons podium.”

Nieuwe geluidsinstallatie

Met de opbrengst hoopt het bestuur van de KLJ om een nieuwe geluidsinstallatie te kunnen bekostigen. “We willen deze zomer ook graag op kamp en hopen de prijs voor onze leden zo wat te drukken. Sowieso vloeit de opbrengst altijd terug naar onze leden. Die zijn nu met 60 en dat gaat elk jaar in stijgende lijn.”

Praktisch

Op vrijdag 18 mei vindt de hypnoseshow met Patrick Pickart plaats. De deuren openen om 19 uur. Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de deur. Kinderen komen er gratis in. Op zaterdag 19 mei kan je deelnemen aan het eetfestijn vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten 15 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen en zijn te verkrijgen bij de leden en bestuursleden van de KLJ. Het pinksterbal op zondag 20 mei voorziet enkel kaarten aan de deur en dat voor 7 euro.

Alle activiteiten vinden plaats in de feesttent ter hoogte van de Kanegemstraat 163.

(LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier