Feestelijke opening van buurtschool V-Tex in Kortrijk

Redactie KW

Op zaterdag 1 oktober werd de nieuwe vestiging van buurtschool V-Tex officieel geopend.

Buurtschool V-Tex – een afdeling van De Levensboom – verhuisde al in april naar een nieuwe locatie aan de overkant van het vroegere schoolgebouw in de Guldensporenlaan. De officiële opening vond plaats op zaterdag 1 oktober. De opening startte in het poortgebouw aan de Pieter de Coninklaan, het kloppende hart van de wijk waar organisaties en buurt samenkomen.

“De verbondenheid met de buurt zit in het DNA van de school”, aldus directrice Els Denaux. “De school werkt met verscheidene organisaties in de buurt samen, en is duidelijk aanwezig in de wijk. Zo zijn er in de wijk kunstnestkastjes met creaties van de kinderen en wordt er in een kinderwijkparlement nagedacht over de buurt en de wijk en worden er via fora voorstellen gedaan.”

De verbondenheid met de buurt zit in het DNA van de school

Met woonzorgcentrum De Korenbloem wordt er samengewerkt met leesbejaarden en liep er een verhalenproject waardoor de geschiedenis heel levendig werd voor de kinderen via verhalen uit de vorige eeuw. In de nabijgelegen jeugdherberg hangen kunstwerkjes en een gedicht van de kinderen van buurtschool V-Tex en zorgden de kinderen voor een toeristische gids om Kortrijk te leren kennen door de ogen van de kinderen. Verder werkt de school mee aan Textival op V-Tex Weide en wordt er samen met andere scholen uit de buurt gewerkt aan het uitbouwen aan een goede vrijetijdsbesteding.

Na het voorstellen van de samenwerking met de buurt trokken alle kinderen, ouders, medewerkers van de school en mensen uit de buurt naar het nieuwe schoolgebouw, waar het lint doorgeknipt werd. De Guldensporenlaan was voor de gelegenheid omgetoverd tot een speelstraat waar ook aan de innerlijke mens gedacht werd. De kinderen van het vijfde en zesde leerjaar gidsten de aanwezigen door het nieuwe schoolgebouw.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier