Extra fietsruimte en nieuwe refter voor Stedelijke Academie in Brugge

Redactie KW

De plannen voor de infrastructuur van de Stedelijke Academie in Brugge werden maandagnamiddag tijdens een werfbezoek uitvoerig toegelicht. Dat gebeurde in aanwezigheid van schepenen Hilde Decleer en Frank Vandevoorde.

De nieuwbouw komt er op de bestaande parking in de Noordstraat, tegenaan de Arsenaalstraat. Twee realisaties zullen al klaar zijn wanneer binnen twee weken de lessen hervat worden. Het gaat om een overdekte fietsenstalling, goed voor 250 fietsen of zowat 150 meer dan vroeger. Ook de nieuwe refter, met een capaciteit van 140 zitjes (voorheen 40 verdeeld over drie lokalen), kan straks ingenomen worden. Die was op het einde van vorig schooljaar al klaar, maar de leerlingen zullen er nu op 1 september mee kunnen kennismaken.

Sinds begin augustus is de bouw van het nieuwe schoolgebouw in de Noordstraat begonnen. Die werken zullen zo’n twee jaar in beslag nemen en zijn, als alles goed gaat, afgerond tegen 1 augustus 2016. De firma NV Artes Depret uit Zeebrugge voert ze uit, naar een ontwerp van het architectenbureau Nero uit Gent. Kostprijs 3.429.373,89 euro, waarvan 60 procenet via overheidssubsidies.

(MDW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier