Expo in Kulak rond werk van professor Piet Thomas

© Foto EDB
Redactie KW

In de Kulak werd woensdagavond de tentoonstelling ‘Adem voor het onzegbare’ geopend. Het betreft een selectie uit de werken van professor Piet Thomas uit Bellegem naar aanleiding van zijn 85e verjaardag.

De verwelkoming gebeurde door cultuurcoördinator Paul Cruysberghs van de Kulak. Piet Thomas kent hij als iemand met veel inzet die nog altijd geëngageerd is in de campus, zelfs na twintig jaar emeritaat. “Weinig mensen blijven zo trouw aan de campus en aan hun vak,” zei hij.

Adem voor het onzegbare

Piet Thomas doceerde Europese en Nederlandse literatuur, literatuurpsychologie en christelijke thematiek in de letterkunde. De titel van de tentoonstelling ‘Adem voor het onzegbare’, roept volgens Cruysberghs een uitspraak van Witchenstein op: ‘waarover je niet kan spreken, daarover moet je zwijgen’, maar de paradox roept toch op om het onzegbare uit te spreken.

Johan Van Iseghem stelde het boek ‘Experiment en traditie II’ van Piet Thomas voor, met drie grote luiken: poëzie, Nederlandstalig proza en psychoanlayse, plastische kunst en religie. Tenslotte opende de campusrector, een dorpsgenoot van professor Thomas, de tentoonstelling en sprak hijzelf een dankwoord uit.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier