Elleschool Kortemark volgend schooljaar opnieuw met drie kleuterjuffen

© KD
Redactie KW

Nadat het leerlingenbestand in VBS Kortemark-Elle de laatste tien jaar daalde, lijkt de trend nu gekeerd: op 1 februari mocht de school de 100ste leerling inschrijven.

De laatste tien jaar ging het leerlingenbestand van VBS Kortemark-Elle er gestaag op achteruit. Er werd zelfs gefluisterd dat de school met sluiting was bedreigd. Nu gaat het dus weer de goeie kant uit, dankzij de heropflakkering in de geboortes op Elle. “Er werden nieuwe huizen gebouwd en dat trok jonge gezinnen met kinderen aan,” verduidelijkt de directeur. “Een trend die zich in de toekomst misschien nog verder doorzet als er nieuwe huizen worden gebouwd op het Zuiderpark. Mogelijk profiteert onze school daarvan mee.”

De komst van al deze jonge gezinnen zorgde in de lagere afdeling voor een lichte stijging maar het is vooral in de kleuterafdeling dat de populatie aangroeit. Bij de peutertjes, maar ook in de andere kleuterklassen kwamen enkele nieuwe kinderen bij. Sinds de krokusvakantie telt de school al 106 leerlingen. “Dit zorgt ervoor dat we na de krokusvakantie 16 lestijden zomerklas kunnen organiseren. Die worden ingevuld door Annabel Vanhooren uit Ichtegem, die al deeltijds werkte met juf Ann Missinne en door nieuwe juf Bieke Schreurs uit Kortemark.”

Ook voor volgend jaar ziet het er veelbelovend uit. “Door het leerlingenaantal op 1 februari weten we nu al dat we vanaf september opnieuw drie voltijdse leerkrachten kunnen tewerkstellen in de kleuterklas, aangevuld met een kinderverzorgster voor acht lestijden per week,” vertelt een tevreden directeur.

(LTK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout van 14 maart

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier