Eerstejaars kunnen geschiedenis en aardrijkskunde in het Frans volgen

In Oostende kan je voortaan geschiedenis en aardrijkskunde in het Frans volgen. © grf
Redactie KW

Vanaf september biedt het Sint-Andreasinstituut Oostende de leerlingen die het eerste jaar aanvangen de kans twee vakken in het Frans te volgen.

Het nieuwe initiatief is een eerste stap in de uitbouw van Content and Language Integrated Learning (CLIL). Leerlingen die hiervoor kiezen, zullen geschiedenis en aardrijkskunde kunnen volgen in het Frans.

“Er is in onze communicatiemaatschappij nood aan een ruime talenkennis,” licht adjunct-directeur Kristof Van Coillie toe. “Uiteraard hechten we groot belang aan de traditionele taallessen, maar leerlingen kunnen er ook baat bij hebben een ander vak in een andere taal te volgen. We starten met Frans, want voor die taal hebben de kinderen in de basisschool al de eerste stappen gezet. In de volgende jaren kan dan ook het Engels aan bod komen”.

Immersie-onderwijs

CLIL is niet hetzelfde als immersie-onderwijs, zoals dat in sommige Waalse scholen ingeburgerd is. “De lessen, 3 uur per week, worden door onze eigen leerkrachten gegeven, die tegelijkertijd ook leerkracht Frans zijn.”

(mlt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier