Eerste steenlegging nieuw schoolgebouw

Directeur Francine Cool, voorzitter GO Eddy Baldewijns en Hilde Crevits tijdens de onthulling van de eerste steen. (Foto LOO)
Redactie KW

Minister van onderwijs Hilde Crevits en Eddy Baldewijns, voorzitter van de raad van het Gemeenschapsonderwijs, onthulden op zaterdag 6 juni de eerste steen van het nieuwe schoolgebouw van SBSO Ter Bruyninge in Marke.

De eerste steen was een dorpel die gerecupereerd werd van de gesloopte gebouwen. Een leerkracht van de school bracht er manueel de tekst op aan. Het bouwproject met een oppervlakte van ruim 2000 vierkante meter kadert binnen de publiek-private samenwerking Scholen van Morgen, een scholenbouwprogramma opgezet door de Vlaamse Regering.

Nieuwbouw met alle nodige voorzieningen

Bij de officiële inluiding van de werken waren er toespraken van Francine Cool, directeur van SBSO Ter Bruyninge, Marc Casteleyn, algemeen directeur scholengroep 26, Philippe Monserez, programmadirecteur Scholen van Morgen, Eddy Baldewijns, voorzitter van de raad van het Gemeenschapsonderwijs en burgemeester Vincent Van Quickenborne.

Op 1 maart 2015 is de aannemer gestart met de bouwwerken voor een nieuwe school op het domein in de Bruyningstraat in Marke. Daar wordt nog voor de zomer van 2016 een hedendaags schoolgebouw dat de vernieuwende pedagogische werking van de school ondersteunt, opgeleverd. Er zullen lokalen en voorzieningen voor de opleidingsvormen 1 en 2 zijn. Het gebouw komt er ter vervanging van oude paviljoenen die dateren van de jaren zestig en niet meer voldoen aan de huidige normen. De nieuwbouw bevat klaslokalen, administratie, een turnzaal en een geïntegreerde overdekte speelplaats.

(EDB-foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier