Eerste steen van nieuwe gebouwen De Zon én Villa Max in Ingelmunster

De schepenen Martine Verhamme en Rob Kindt aan het werk. © FODI
Redactie KW

Vrijdagavond mochten de schepenen Rob Kindt en Martine Verhamme de eerste steen leggen van de nieuwe gebouwen van de BLO-school De Zon en de buitenschoolse kinderopvang Villa Max in Ingelmunster

De nieuwe klaslokalen, refter en polyvalente ruimtes kunnen in normale omstandigheden begin 2018 in gebruik worden genomen. Het nieuwe gebouw zal aan de ene kant aansluiten op de bestaande vleugel van de gemeenteschool De Wingerd. Vanuit de Bollewerpstraat ligt de voorgevel in lijn met het JOC, waardoor het gebouw direct in het oog springt. Zo krijgt Villa Max een eigen gezicht.

Het slopen van de oude BLO-klassen, de refter, de burelen van de jeugd- en cultuurdienst en de achterliggende berging zorgt ervoor dat de nieuwbouw op een andere manier georiënteerd kan worden. Zo is er ruimte voor een binnenplein met een ruime en groene speelruimte. Ook aan de buitenzijde van het bouwblok komt er extra groen, met een kiss-and-ride-zone en een doorgang naar het klooster. In een latere fase zal het groene buitenplein ook deel uitmaken van de voetgangers- en fietserssas op de site van de gewezen brouwerij Van Honsebrouck.

De jeugddienst zelf krijgt een nieuwe locatie in het gebouw in de Bollewerpstraat 1, een woning die het gemeentebestuur recent aankocht. De nieuwbouw zal qua buitenschoolse opvang 100 kinderen kunnen opvangen. Er zijn tien klassen, kleuterruimte, ruimte voor 7- tot 12-jarigen, eetruimte en een keuken voorzien.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier