Eerste graad Guldensporencollege start voor de eerste keer op campus Plein

Redactie KW

Na de sluiting van de Groeningekant van het Guldensporencollege, gingen de leerlingen en leerkrachten van de eerste graad op 1 september van start op campus Plein, het vroegere Fort.

Negen klassen van het eerste jaar en zeven tweedejaarsklassen startten op vrijdagmorgen 1 september op campus Plein. Voor de eerstejaars was alles nieuw, en betekende de verhuis niet meer dan de overstap van de lagere naar de middelbare school. “Veel leerlingen kennen elkaar nog niet, want ze komen hier van wel veertig verschillende scholen”. De leerkrachten konden de leerlingen onmiddellijk op hun gemak stellen door het feit dat het voor hen ook allemaal nieuwe leerlingen en nieuwe lokalen zijn en dat het voor hen ook een nieuwe schoolomgeving is.

“Voor ons is het een hele verandering door in zo’n mooie groene omgeving te komen”, aldus directeur Philip Logie. “Een deel van de tuin kan gebruikt worden als ‘groene’ speelplaats en we kunnen ook een aantal buitenklassen organiseren.

Thuiskomen

Op campus Plein hebben alle klassen hun eigen klaslokaal in ‘de Kuil’, en een aantal lokalen in het hoofdgebouw worden verder gebruikt als vaklokalen. “Ook van de internaatszaal kunnen we gebruik maken.”

De leerlingen van de eerste graad maken een volledig schooljaar gebruik van ‘de Kuil’. Op 1 september 2018 wordt er nog eens verhuisd naar het hoofdgebouw, waar momenteel nog verbouwingswerken aan de gang zijn.

Voor verschillende leerkrachten van de eerste graad is de verhuis naar campus Plein opnieuw een beetje ‘thuiskomen’. Velen onder hen verhuisden op 1 september 2000, toen door de fusie ‘Pleinschool’ verschillende leerkrachten van ‘Het Fort’ verhuisden naar de Groeningekant, wat het vroegere Sint-Jozefscollege was.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier