Eerste festivalgevoel nu al voelbaar in Kortrijk dankzij Stressfactor

Redactie KW

Dinsdagnamiddag werd het voorplein van Rhizo Lyceum OLV Vlaanderen in Kortrijk omgetoverd tot een festivalterrein met bekende artiesten.

Een aantal Belgische artiesten zoals Alvar & Millas, Lowriderz en Gloria Boateng traden op het groot podium in de Beverlaai op voor de leerlingen van Rhizo Lyceum OLV Vlaanderen. De zon hadden de jongeren alvast mee en muziek, verschillende drank- en eetstandjes, wedstrijden en leuke randanimatie zorgden voor de rest.

Leerlingen organiseren

“Vorig jaar stuurden twee van onze leerlingen een motivatiebrief naar Stressfactor”, vertelt leerling Stéphan Tanganagba. “Na verschillende weken kwam het positieve nieuws dat onze school geselecteerd was.”

Het festival was een concept van Stressfactor Live waarbij de leerlingen zelf het festival op poten zetten. Een werkgroep van leerlingen uit het zesde jaar is al enkele maanden bezig met de voorbereidingen. Zo stelden ze door stemming de affiche samen, begeleidden ze artiesten, regelden security en catering en werd er een draaiboek opgesteld. “Iedereen had zijn eigen taak. Alles is vlot verlopen.”

Op het groot podium traden bekende Belgische groepen op en tijdens de artiesten- en materiaalwissels konden de leerlingen aan het kleinere podium genieten van de muziek van leerkracht Joos Vancauwenberghe en leerling Edward Roussel, die enkele weken geleden een dj contest binnen de school wonnen.

“Het is super om zo’n organisatie mee op poten te zetten als afsluiter van het middelbaar”, besluit Stéphan.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier