Drie dagen sfeer en ambiance tijdens Likkepotfeesten in Beveren

De (oud-)leiders van KSA Bebo zijn volop bezig met de opbouw van de Likkepot. (Foto SM) © (Foto SM)
Stijn Moerman

Op vrijdag 10 augustus gaat de 37ste editie van de Likkepot van start. Deze feestdriedaagse van de KSA Bebo is een van de topevents in Beveren en lokt jaarlijks veel volk. “We bieden een programma voor jong en oud aan”, aldus de organisatoren.

“Na ons geslaagd kamp in Bekkevoort zijn we deze week begonnen met de opbouw van onze Likkepot”, zeggen oud-leider Willem Verstraete en huidig leider Briek Vanclooster. “Twee weken aan een stuk zijn we dagelijks met (oud-)leiders bezig om alles te sjorren en op te bouwen. Er komt heel wat bij kijken, maar het is altijd plezant om te doen. (lacht) Het opruimen de week erop is dat iets minder. Ondertussen zijn we al aan onze 37ste editie toe en is de Likkepot uitgegroeid tot een heuse Beverse traditie. Het is een volksfeest geworden. Veel leden, ex-leden, ouders… komen tijdens deze drie dagen eens langs en kunnen dan gezellig bijpraten.”

“Naar jaarlijkse traditie openen we met onze algemene kennisquiz op vrijdagavond. Inschrijven gebeurt ter plaatse en kost 15 euro per ploeg, bestaande uit maximum vier personen. Ondertussen kan er ook al genoten worden van onze streekbieren- en cocktailbar. Er zijn tijdens deze drie dagen ook doorlopend frietjes en braadworsten te verkrijgen”, aldus Willem en Briek.

Kinderen Baas

“Op zaterdag openen we om 10 uur met ons minivoetbaltornooi, dat plaatsvindt op het veld aan de Batavia. Er is ook opnieuw een prestigieuze zuipbeker te winnen. Om 14 uur pakken we uit met iets nieuws, namelijk Kinderen Baas. Dan wordt de randanimatie voor de kinderen centraal geplaatst en kunnen ze zich naar hartenlust uitleven. Ondertussen kunnen de ouders bijpraten en iets drinken zonder zich zorgen te moeten maken over hun kroost.”

“Om 18 uur is er een pastabar voorzien. De vraag naar iets anders op het menu was groot, zeker voor de trouwe bezoekers die er drie dagen op rij zijn en ondertussen de braadworsten en frietjes beu zijn. En om 20 uur is dan de grote opening van onze streekbierenbar met meer dan 50 verschillende bieren. Die is ook op de andere dagen open, maar op zaterdag zetten we de bar extra in de verf met verschillende acties. Mensen grijpen vaak naar hetzelfde bier terug, maar kunnen op deze manier kennis maken met andere soorten.”

Eucharistieviering

“De dag erna organiseren we – waarschijnlijk met kleine oogjes – om 10.30 uur een eucharistieviering in open lucht. Die wordt geleid door de priester van Beveren, maar met een eigen KSA-insteek. Daarna is er een aperitief voorzien om zo vervolgens ‘s middags te genieten van onze grote barbecue à volonté. Inschrijven kan via ksabebo@outlook.com en kost slechts 15 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen. De leden die mee waren op kamp en afkomen in hun uniform met daarop het kampschildje van 2018 mogen gratis eten.”

“Om 14 uur volgt ons kubbtornooi (15 euro per ploeg, inschrijven via eerder vermeld e-mailadres) en om 15 uur kan men genieten van koffie met gebak, gemaakt door de ouders van leden. Dat wordt enorm geapprecieerd, want iedereen heeft zijn eigen specialiteit en op die manier is er voor elk wat wils. En zeg nu zelf, wat kan er tippen aan zelfgemaakte taart? Ondertussen wordt ook de koe losgelaten voor de jaarlijkse Schijt-je-Rijk, waarvoor je de dagen ervoor vakjes kan kopen. Er zijn – net als voor de quiz en twee tornooien – mooie prijzen voorzien. Daarna wordt onze feestdriedaagse afgesloten met onze discobar.”

Werking steunen

“De Likkepot zijn dus drie dagen vol sfeer en ambiance die mooi in elkaar overvloeien en iedereen aanspreken. Het is een gezellig samenzijn en het ideale moment om nog eens met elkaar af te spreken en bij te praten. Ondanks het vele werk is het ook voor de (oud-)leiders enorm genieten. De meesten blijven hier ook slapen. De opbrengst ervan gaat integraal naar onze KSA-werking. Zo kunnen we nieuw materiaal kopen, onvoorziene kosten dekken en investeren in de voorbereidingen op onze toekomstige kampen. Aarzel dus niet om eens lang te komen naar ons heem en ons op die manier te steunen.”

(SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier