Drie dagen plezier tijdens de 46ste Chiro Rol Marathon in Meulebeke

© Foto Jan
Redactie KW

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 april organiseerde Chiro Meulebeke voor de 46ste maal zijn Chiro Rol Marathon. Tijdens tal van activiteiten konden kinderen, jongeren en ouders volop hun hart ophalen.

Het feestweekend van de Meulebeekse Chiro werd op vrijdagavond officieel geopend door burgemeester en schepenen, waarna er door de kaartliefhebbers voor koffie kon gekaart worden en de eerste dorstige kelen konden gelest worden. Dat was meteen ook het startsein om de rollen op gang te trappen, waarop het hele weekend ononderbroken diende gefietst te worden.

Op zaterdagmorgen werd het startschot gegeven voor het eerste grote evenement van de dag met de billenkarrenrace op een verkeersvrije parcours. ‘s Morgens konden de jongeren tot 18 jaar zich in ploegen van vier met elkaar meten in snelheid en behendigheid van wisselen. In de namiddag verscheen dan het grote geweld van de +18-jarigen ten tonele om de degens met elkaar te kruisen. Bij al dit sportgeweld werden de jongste leden van de Chiro echter zeker niet vergeten.

‘Funpoertoe’

Gedurende de hele namiddag konden zij dankzij ‘Funpoertoe’ terecht op de parking van oc Vondel voor spel en plezier. Voor de allerjongsten werden kleuterspelletjes gespeeld. De al wat ouderen konden workshops volgen zoals slijm maken, skaten, circusschool volgen, dj worden voor een dag of hun danstalenten bovenhalen bij een choreografie. ‘s Avonds was er dan ‘Chiro in Concert’, waarbij de leiding sketches opvoerde en de ouders hun kinderen aan het werk konden zien tijdens de acts van de verschillende leeftijdsgroepen.

Op zondagmorgen was er ‘Tien om te Zien’, waarbij de leden het beste van zichzelf konden geven tijdens de verschillende playbackacts en dansoptredens, met een apotheose een spetterend optreden van de Meulebeekse K3. ‘s Namiddags konden de sportliefhebbers Parijs-Roubaix volgen op groot scherm. Het weekend werd afgesloten met de dertiende ‘Nacht van de rol’.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier