Dorpsschool De Zonnewijzer uit Reningelst vroeg uit de veren voor eerste dauwtrip met ontbijt op zondag 27 april

De ouderraad met v.l.n.r. Bart Vandeputte, Liselot Barrezeele , Ilse De Henau, Geert Jacobs, Greet Six, Wouter Chapelle, Hélène Vandeputte, Pieter Behaeghel, Eveline Hautekeur en Tim Van Ceulebroeck en enkele leerlingen heten iedereen welkom op de 1ste dauwtrip. (Foto HoPa) © Foto HoPa
Redactie KW

Zondag 27 april nodigt de Ouderraad van VBS De Zonnewijzer alle wandelaars uit om vroeg uit de veren te springen voor een gezellige dauwtrip langs landelijke en goed begaanbare wegen.

“De bedoeling is om de hele schoolgemeenschap en het dorp vroeg uit het zondagse bed te halen en te laten genieten van de zonsopgang (6.24 uur) en de landelijke schoonheid van Reningelst. De dauwtrip is 6,6 km lang en duurt ongeveer 2 uur. Het traject is volledig toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen, maar houden we tot de dag zelf lekker geheim. Halfweg is er koffie-, choco- en plaspauze. Achteraf genieten alle deelnemers na aan de rijke ontbijttafel met verse zondagse broodjes. Minder mobiele mensen zijn eveneens welkom voor het ontbijt in de Baljuwstraat. Voor slechts 6 euro all-in wandel en eet je mee. Kinderen dragen voor 4 euro hun ‘beentje’ bij. Kleuters trippen gratis door de morgendauw. Of de schoolkassa er iets aan over houdt, komt eventjes op de tweede plaats. Genieten en verbroederen is de boodschap”, nodigt woordvoerder Geert Jacobs uit.

Praktisch

Voor de dauwtrip kan je vertrekken aan de school in de Baljuwstraat tussen 6 en 7.30 uur. Voor het ontbijt kan je aanschuiven van 7.30 tot 10 uur. Schrijf in tegen zaterdagmiddag 26 april. Een mailtje naar ouderraadzonnewijzer@gmail.com volstaat. Betaal via overschrijving op BE85 1030 3021 9006.

Op zaterdag 20 december zal de dwaallichtjestocht van de school plaatsvinden. (HoPa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier