Donovan Verhelst uit Oostende verbaast met Animatieforkids

Redactie KW

Doen waar je goed in bent is, dat is waar de jonge Raversijdenaar Donovan Verhelst aan dacht toen hij Animatieforkids! oprichtte.

“Als student lager onderwijs zocht ik al een tijdje een manier om creatieve activiteiten voor kinderen te ontwikkelen”, weet Donovan die op de Zeedijk woont. “Uiteindelijk kregen de vele plannen vorm en zag Animatieforkids! het levenslicht. Als hoofdverantwoordelijke bedenk ik activiteiten voor jongens en meisjes tussen 5 en 12 jaar: verjaardagsfeestjes, workshops toneel, kunst, poppentheater, zoektochten, en veel meer. Animatieforkids! manifesteert zich vooral op evenementen, in bedrijven, bij particulieren, maar ook samenwerking met het onderwijs is mogelijk. We hoeven geen concurrentie te betekenen voor bestaande initiatieven. Wie de krachten bundelt, staat sterker. Zo werkte mijn bedrijfje vroeger mee om het Fort Napoleon om het evenement te ondersteunen tijdens het Griezelfort. Nu gebeurt hetzelfde met het museumschip Mercator waar wij workshops, acts en een zoektocht organiseren. Dit wordt omgedoopt tot een piratenschip tijdens De Vloek van de Mercator.”

“Onze activiteiten zijn nooit vrijblijvend, er zit altijd een educatieve kant aan. Ze moeten er iets van opsteken. Ik zal nooit ballonnen blazen voor kinderen, wel samen met hen leren ballonnen blazen. Een van mijn nieuwste creaties is de muzische koffer, waaruit 24 activiteiten zitten, telkens opgebouwd rond een bepaald thema: de zee, beroepen, Afrika… Kinderen met een mentale of fysieke beperking hebben evenveel recht zich te ontwikkelen tot een volwaardig persoon. Daarom krijgen ze de nodige begeleiding om plezier te beleven met hun leeftijdsgenoten. Animatieforkids! wil de jongens en meisjes ook ondersteunen bij hun sociale en emotionele mogelijkheden.”

Internaat

“Hoewel Animatieforkids! Kleinschalig begon, blijft het aanbod aan activiteiten verder toenemen. Om alles bol te kunnen werken kan ik op enkele medewerkers rekenen. Wie mee wil helpen nieuwe educatieve sessies samen te stellen, mag mij zeker contacteren want met twee weet je meer dan alleen. Zelf val ik gedeeltelijk terug op mijn ervaring op het internaat. Als tiener was ik interne leerling in Schepdaal. De verantwoordelijken vroegen me om de kinderen te animeren tijdens speciale gelegenheden, zoals Sinterklaas, carnaval of een afscheidsfeest. uitreiking van de rapporten. Nooit gedacht dat die ideeën en werkwijze nog zouden van pas komen om vorm te geven aan mijn eigen bescheiden bedrijfje ten bate van de kinderen”, aldus nog Donovan Verhelst.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier