Dirk Ooms nieuwe directeur Conservatorium aan Zee in Oostende

Dirk Ooms, hier met op de achtergrond schepen van Onderwijs Tom Germonpré, wordt de nieuwe directeur van het Conservatorium aan Zee in Oostende. © HH
Redactie KW

Dirk Ooms (59) is de nieuwe directeur van het Conservatorium aan Zee in Oostende. Hij was al directeur ad interim sinds zijn voorganger Guido Six vorig jaar in november om het leven kwam bij een verkeersongeval.

Oostendenaar Dirk Ooms volgde zijn opleiding aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Gent en volgde later bijkomende opleidingen in Brussel en Leuven. Hij werkt al sinds 1981 onafgebroken aan het Conservatorium aan Zee, waar hij startte met het geven van pianolessen. Vervolgens nam hij als pedagogisch coördinator ook heel wat taken op zich in de organisatie van de school. Dirk Ooms heeft ook heel wat contacten met het Oostendse culturele veld, zoals de dienst cultuur van de stad, de Kursaal, Vrijstaat O, Theater aan Zee en cc De Grote Post, waarmee hij samen concerten programmeert en organiseert.

Dirk Ooms treedt ook heel vaak op als presentator van culturele manifestaties en concerten in Oostende. In zijn vrije tijd is hij al vele jaren actief in het koorleven en als dirigent van het Oostendse koor Ier & Gunter. Hij is ook componist, vooral van kinderliedjes, en geeft zanglessen aan de leerlingen algemene muziekleer.

Continuïteit

“De jury koos Dirk Ooms voor van zijn jarenlange ervaring in en kennis over de werking van het Oostendse conservatorium”, zegt schepen van Onderwijs Tom Germonpré. “Dirk Ooms is gestart in moeilijke omstandigheden nadat de vorige directeur Guido Six onverwacht kwam te overlijden na een dodelijk ongeval. Dirk loodste de school doorheen deze moeilijke periode. Het Conservatorium is een prachtig project. Met Dirk aan het roer kiezen we voor continuïteit. Zijn ervaring en samenwerking met tal van partners uit de Oostendse culturele wereld zijn ook een grote plus voor de toekomst van het conservatorium.”

Het Conservatorium aan Zee telt zo’n 1.500 leerlingen, waarvan telkens een kleine 200 in de filialen Oudenburg en Gistel. In de hoofdvestiging in Oostende volgen zo’n 1.150 mensen muzieklessen, waarvan drie vierde jongeren en een vierde volwassenen. Er zijn een 70-tal leerkrachten aan de school verbonden.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier