Directeur van Zwevegemse scholen prijst inzet van oudercomités

De kinderen werden verwelkomd als prinsen en prinsessen. © GVZ
Redactie KW

Frank Roels, directeur van de Kappaertschool en de Kreupelschool in Zwevegem, sprak bij de start van het schooljaar nu reeds zijn bewondering uit voor de oudercomités.

Vandaag start overal het nieuwe schooljaar. Dit gebeurt meestal op een feestelijke manier. Zo ook in de Kreupelschool en de school op de Kappaertwijk in Zwevegem. “Dit jaar staat het schooljaar in het teken van ‘Ti-ta-toverfee’. Om de kinderen al wat nieuwsgierig te maken, werden ze verwelkomd door een koning. Ze werden begroet als een prins of prinses kregen dan ook een kroon als welkomstgeschenk”, vertelt directeur Frank Roels. Daarnaast werd in de vakantieperiode de school zelf serieus onder handen genomen. “De voorgevel kreeg een eigentijds kleedje, de peuter- en eerste kleuterklas werden vernieuwd, de speelplaats werd een stuk leuker… Een dikke proficiat voor het oudercomité en het ganse schoolteam voor dit prachtig werk.”

Extra speeltoestellen

Ook op de Kappaert werden de kinderen koninklijk ontvangen. Zij kregen daarbovenop van het oudercomité tijdens de speeltijd in de voormiddag een ontbijtkoek en een drankje aangeboden. Maar ook hier werd tijdens de vakantie gewerkt. “De gezellige speelplaats werd nog meer verrijkt. Dankzij het oudercomité van de school konden we vier extra speeltoestellen, zoals een evenwichtsparcours en een boot, plaatsen. Verder kreeg het verdiep in de peuterklas een upgrade. Dankzij het oudercomité konden we het verdiep voorzien van veiligheidsglas.”

Frank Roels is onder de indruk van de werking van beide oudercomités. “Met vele mannen, talrijke vrouwen en met vereende krachten van ouders en het ganse schoolteam werden beide huzarenstukjes uitgevoerd. Een grote pluim voor beide oudercomités. Zonder dergelijke comités zouden veel scholen er zeker nog niet zo mooi en gezellig uitzien als vandaag.”

(GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier