Directeur Paul Nieuwdorp neemt afscheid van Onze Kinderen in Rumbeke

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Na 32 dienstjaren gaat hij eind deze maand met pensioen, want hij wordt er 65. Hij zal zich nu nog meer kunnen verdiepen in de transcendente meditatie.

Paul Nieuwdorp is eigenlijk een geboren Nederlander, maar hij bracht zijn jeugd door in Aalst. Tijdens zijn laatste collegejaren bij de Jezuïeten maakte hij er kennis met West-Vlamingen in zijn klas. “Een aangenaam volk. Zeg tegen een West-Vlaming dat hij iets niet kan en enige tijd later staat hij daar met het resultaat voor je neus. Daar hou ik van.”

Een principe dat Paul Nieuwdorp ook in zijn eigen professioneel leven hard maakte door als gedreven directeur en bouwheer Onze Kinderen , waar hij op 16 januari 1984 begon te werken , voortdurend nieuwe en creatieve impulsen mee te geven.

“Ik ben enorm dankbaar voor de kansen die Onze Kinderen en voorzitter Bernard Camerlynck me hebben geschonken. De vzw en ikzelf mogen op beide oren slapen. Met Marc Vermeulen als opvolger kiest men terecht voor continuïteit.”

“Eens met pensioen zal ik mij verder verdiepen in de transcendente meditatie , een techniek die ik al sinds 1992 beoefen. Zelf ben ik meditatieleraar. Met die techniek ben ik ervan overtuigd dat we heel wat mensen nog meer en beter inzicht kunnen bieden in de eigen mogelijkheden.” (EBRO)

Lees het volledige interview deze week in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier